RABARBER & AARDBEI

Het is rabarber en aardbeientijd! In de laatste Flow magazine zag ik het recept van Rabarber-aardbeienjam. Mmmmm dat klinkt goed. Ik was al weer druk lege glazen potjes aan het sparen, aangezien ik dol ben op eigengemaakte jam! Niet alleen omdat het lekker is maar ik vind het ook altijd zo gezellig staan, een plankje vol met eigengemaakte jams!

Eigenlijk is het maar een fluitje van een cent en een groot plezier! Jam maken en er daarna wekenlang van genieten!

De jam is overheerlijk! Het recept is heel makkelijk, ik heb minder suiker toegevoegd. Er stond een kilo geleisuiker ik heb 750 gr. gebruikt, de volgende keer voeg ik 500 gr. geleisuiker toe, dan is het nog zoet genoeg. Eén potje jam is voor het weggeven! Een Ikeapotje heb ik opgeleukt met een zelfgemaakt etiket, stempel en masking tape en gevuld met de eigengemaakte jam. Deze zomer ga ik zeker nog veel meer jam maken.

nelleke langius

Geen categorie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *