STUDENTENKAMER

Donderdag was Lisa jarig en gingen we met haar lievelingstaart, een worteltaart, naar Groningen. We gingen ook nog snel even bij Ruben langs om wat foto’s te maken van zijn studentenkamer.
De kamer is nog steeds niet helemaal af, daarvoor ga ik binnenkort nog eens terug. Er moet nog wat aan de muur en er liggen ergens in een kist nog wat mooie kringloopvondsten die een plekje verdienen.

Ruben zijn allereerste surfplank werd door Roel beschilderd en heeft een mooie plek gekregen in zijn kamer.

De kamer is ingericht met heel veel kringloopspullen. Het uitgangspunt voor de inrichting waren de blauwe kozijnen.

Open kast met planken van Ikea op metalen steunen.

De keuken die er al in zat kreeg een flinke poets- en opknapbeurt. De lelijke grepen werden vervangen door een fietsbinnenband.

Het kussentje met de auto’s maakte ik naar een tekening die Ruben maakte toen hij een jaar of 4 was. Hij tekent trouwens nog steeds auto’s.

Zijn platenspeler die hij kocht van zijn eerst verdiende geld bij Carrosseriebouw Jansen en het vintage lampje dat ik vond bij de kringloop.

Bij zijn hoogslaper stond een gammele oude trap, Ruben maakte van oude Lack kasten van Ikea een nieuwe trap met opbergruimte aan de keukenkant.

Het kussen maakte ik van oude spijkerbroeken, het lampje en de opgeklapte stoel zijn een kringloopvondst. De Klippan kocht Ruben tweedehands via Marktplaats.
De ‘first aid kit’ kreeg hij van Lisa cadeau.

nelleke langius

9 thoughts on “STUDENTENKAMER

  1. Wow wat een coole kamer en wat groot!! Super met een eigen keuken erin. (wel een spannende plek voor de magnetron….) en supergaaf die greepjes van fietsband. Mijn oudste zit net op de brugklas, maar ik ga t alvast onthouden 🙂

  2. Hey Nelleke, echt zo leuk om te zien hoe het ook kan! Je oog voor detail is echt fenomenaal (die greepjes in de keuken zijn te leuk). Ik weet niet of ik het voor elkaar krijg om ooit ook zo’n studentenkamer voor onze twee te maken, maar ik doe mijn best en laat me graag inspireren door jouw originele ideeën! En zo’n handige man is wel super! (Maar die heb ik dan gelukkig ook weer… alleen de ideeën nog…).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *