BAKING FRIDAY

Vorige week vrijdag bakte ik een ‘ouderwetse’ appeltaart. Het recept komt uit een heel oud bakboek, het valt bijna uit elkaar. Ik kocht het meer dan dertig jaar geleden. Ik gebruik het nog altijd als ik koekjes ga bakken en voor de appeltaart. In de loop van de jaren heb ik het recept van de appeltaart wel een beetje aangepast.
BAKING FRIDAY BAKING FRIDAY BAKING FRIDAY BAKING FRIDAY
Voor het deeg kneed ik met de hand, 300 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram witte basterdsuiker, mespuntje zout, 200 gram koude roomboter, 1 zakje vanillesuiker en 2/3 van een los geklopt ei. Als dit een mooie stevige bal is leg ik het een tijdje in de koelkast.
Dan ga ik 6 Granny Smith appels schillen en in blokjes snijden, ik meng daar flink wat blanke rozijnen door en als ik nootjes of amandelen in huis heb doe ik die er ook door. Ook gaat er flink wat kaneel, een theelepel kardemom en ongeveer 60 gram basterdsuiker door.
Daarna bekleed ik mijn springvorm (24 cm) met het deeg, doe het appelmengsel erin en met de rest van het deeg maak ik een vlechtwerk bovenop. De taart gaat de oven in op 160 graden voor 75 minuten en dan gaat het heerlijk ruiken in huis!

nelleke langius

One thought on “BAKING FRIDAY

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *