SECOND HAND

Vorige week, ging ik sinds tijden weer kringlopen, ik kwam niet met lege handen thuis. Eén van mijn vondsten was een natuurgids vol met wilde bloemen, mooie getekende bloemen, mijn ouders hadden dit boek vroeger ook.
Mijn liefde voor de natuur is me met de paplepel ingegoten. Thuis maar ook op de basisschool in de zesde klas (groep 8) bij meester Smit…we moesten een herbarium aanleggen. Ik was helemaal in mijn sas!

Hier thuis verbazen ze zich soms over alle planten en vogels die ik ken. Het is me volgens mij gelukt om de natuurliefde door te geven. Die twee van mij hangen (19 en 22) in het weekend boven het water om te kijken of de kikkervisjes al poten hebben 😉
Mijn kringloopvondst gaat mee op vakantie net als het vogelboek wat ik kocht toen we nog met de kinderen zeilden in Friesland.

Ik sleep elk jaar tekenspullen en verf mee op vakantie om weer een poging te doen….ik zou zo graag mooie landschappen etc. tekenen en schilderen.
Gisteren gingen we tussen de buien door een wandeling maken en plukte ik een schattig bloemetje aan de waterkant, ik wist de naam niet en zocht het thuis op in mijn boek, Blaassilene…nog nooit van gehoord maar zo mooi!
Ik deed een poging en tekende het met potlood, voor een eerste poging niet slecht. Komende zomer ga ik het echt proberen, tekenen en schilderen.
second hand second hand second hand second hand

nelleke langius

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *