EEN LEKKER TUSSENDOORTJE

Jarenlang was het op vrijdag bij ons #bakingfriday. Sinds beide kinderen in Groningen studeren en wonen, en niet elk weekend thuis komen, zit de klad erin. Er wordt niet meer elke vrijdag gebakken, anders zouden Roel en ik dicht groeien.

We proberen zo gezond mogelijk te eten en daarom bak/maak ik vooral gezonde zoetigheid zonder suiker. Het is even wennen maar inmiddels heb ik een paar heerlijke recepten.

Afgelopen week maakte ik een hele stapel bonbons. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine. Ik maalde eerst wat gedroogde vijgen fijn, daarna voegde ik dadels toe net zo lang tot er een kleverige bal ontstaat. Op het laatst wat geraspte kokos en pompoenpitten meedraaien en klaar is je ‘deeg’.

In een vierkante schaal bekleed met bakpapier drukte ik de bal plat tot ongeveer 1 cm, daarna 24 uur in de koelkast en toen sneed ik er vierkante bonbons van.
Eigenlijk heel makkelijk, gezond en lekker.  Je kunt je eigen variant maken door bijvoorbeeld rozijnen, lijnzaad, noten etc. toe te voegen en er balletjes van te draaien.
baking friday
                                                            hart

nelleke langius

2 thoughts on “EEN LEKKER TUSSENDOORTJE

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *