HEMELS CHOCOLADE MOMENT

Flut foto’s van een overheerlijke chocolade bom. Wat ik ook probeerde ik kreeg deze hemelse bonbons niet goed op de foto. Ik maak ze regelmatig en wilde ze steeds al fotograferen en delen via de blog maar meestal zijn ze op voordat ik het weet. Zooo lekker zijn ze dus.
Daarom nu het recept met blurry foto’s. In deze tijd van het jaar moet je geduld hebben met foto’s maken en het juiste moment qua licht rustig afwachten. Dat van rustig en afwachten ging mis.

Ik zou zeggen ga snel aan de slag en gebruik eventueel de chocoladeletters die je over hebt van Sinterklaas. Het oorspronkelijke recept komt uit Pauline’s keuken.

130  gram ongezouten kleine pinda’s
200 gram het liefst zo donker mogelijke chocolade
1       flinke theelepel kaneel
1       draai van de pepermolen
2       handjes gemengde ongezouten noten

Maak met de staafmixer een grove pindakaas van de pinda’s, zet een steelpannetje op een zacht vuurtje en doe daar de pindasmurrie in samen met de stukjes chocolade, kaneel en peper. Laat het voorzichtig smelten en roer regelmatig, pas op voordat je het weet gaat het te hard.
Hak de gemengde noten en roer deze er goed door heen.
Vul je siliconen bonbon vormpjes met het bruine mengsel en zet het daarna een nacht in de koelkast.

Met dit recept kun je eindeloos variëren, je zou er rozijnen, cranberry, pompoenpitten, walnoten etc. door heen kunnen doen. De vormpjes zijn erg handig, ik kocht ze bij een één-euro-winkel.
hemelse chocolade

nelleke langius

One thought on “HEMELS CHOCOLADE MOMENT

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *