VAKMANSCHAP IN HET RIJKSMUSEUM

Voor onze drie daagse trip begin december naar Amsterdam hadden we een lijstje met dingen die we wilden zien. Eén daarvan was het Rijksmuseum waar Roel heel veel uren calculatiewerk in heeft zitten, voor en tijdens de verbouwing van het museum. Nu eindelijk na al die jaren gingen we kijken hoe het geworden is.
Ik ben onder de indruk en niet zo’n beetje ook! Wat een werk en vakmanschap is daar te zien. Niet alleen de kunst die er staat maar wat dacht je van de restaurateurs die uren op steigers hebben gezeten om veel wand- en plafondschilderingen weer terug te brengen. Prachtig ambachtelijk decoratiewerk dat in 1880 werd aangebracht, verdween in de jaren twintig onder een laag wit pleisterwerk en is nu op veel plaatsen weer terug gebracht, chapeau!
Niet alleen de schilderingen waren indrukwekkend maar ook de mozaïeken in de vloeren, de ramen met de namen van mensen die de verbouwing mede mogelijk maakten etc. Kortom dit moet je echt een keer gaan bekijken.
DE NACHTWACHT
rijksmuseum  rijksmuseum
RIJKSMUSEUM  RIJKSMUSEUM

REMBRANDT

RIJKSMUSEUM  AMSTERDAM
RIJKSMUSEUM  RIETVELD
GISPEN

nelleke langius

One thought on “VAKMANSCHAP IN HET RIJKSMUSEUM

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *