INSPIRATIE IN HET STEDELIJK MUSEUM

Drie dagen Amsterdam, kilometers hebben we gelopen, we dronken koffie in hippe tenten, bezochten het Rijksmuseum, liepen natuurlijk door de negen straatjes, sliepen in De Hallen en op de laatste dag gingen we naar Het Stedelijk museum.

Schitterende kunst, design en vormgeving. Overal hangen prachtige affiche’s en posters. Zelfs dingen die bij ons thuis staan kwam ik daar tegen, de vaas van Hella Jongerius voor Ikea en wat me heel erg verbaasde de Mepal vleeswarendoosjes die we al 30 jaar gebruiken stonden mooi te zijn in een vitrine. Het Stedelijk en het Rijksmuseum zijn niet met elkaar te vergelijken ik vind dat ze allebei een bezoek meer dan waard zijn!
stedelijk  stedelijk stedelijk  affiche handgeweven wol  raffia en katoen

Op het moment ben ik de ban van weven, op Instagram volg ik een aantal mensen die schitterende wandkleden weven. Ik heb vol bewondering staan kijken naar twee kleden aan de wand. De linker is van Ria van Eyk en handgeweven met wol, de rechter is raffia en katoen van Vincent Vulsma.

geborduurde brieven  borduren

De gekleurde brieven, geborduurd op linnen uit 1977 van Corrie de Boer. Prachtig!

marlene dumas  portretten marlene dumas
Ik was erg onder de indruk van de enorme wand met portretten van Marlene Dumas.

nelleke langius

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *