EEN CHINEES LANTAARNPLANTJE GESTEKT

Yes! Het is gelukt.

Een tijdje geleden nam ik een stek van een chinees lantaarnplantje en zette het in stekgrond. Het stekje was ik al snel weer vergeten omdat ze bij de andere vetplanten en cactussen staat en die krijgen nauwelijks verzorging van mij.

De trend van meer groen in je huis, is wel weer even wennen, want zo nu en dan moet je toch even met je groene vingers wapperen. Tijdens een water-geef-ronde werd ik blij verrast door het dappere lantaarnplantje. Twee frisgroene blaadjes staken fier omhoog. Experiment geslaagd!

Met af en toe een beetje water en over een tijdje een groter potje, hoop ik, dat het chineesje nog lang in huize Langius zal vertoeven en ooit, heel mooi weelderig langs de kast naar beneden hangt.
green in the house urban junglebloggers

nelleke langius

10 thoughts on “EEN CHINEES LANTAARNPLANTJE GESTEKT

 1. Leuk, ik heb zojuist ook een paar stekken genomen van mijn enorme Chinees lantaarnplantje.
  Heb wat potgrond vermengd met wat metselzand als substraat gebruikt, ben benieuwd of het iets zal worden.
  Heb voornamelijk Lidcactussen staan welke ik veelvuldig vermenigvuldig en heb ze in drie kleuren.
  Grt,
  Willem

  1. goedemiddag,
   ik ben al een tijdje op zoek naar een stek/bolletje van de chinese lantaren plantje er is moeilijk aan te komen,zou ik van u een stek/bolletje kunnen kopen ?ik zou daar erg blij mee zijn !
   mvgr

 2. Wie weet of de bessen van een chinees lantaarnplantje gifitig zijn? Zijn er verschillende soorten? Ze groeien hier bij mij in Zuid Frankrijk in overvloed en zijn best lekker maar nu twijfel ik toch of dit een goed idee is?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *