MAKKELIJK, LEKKER EN GEZOND

De hoogste tijd voor een recept! Eigenlijk zou ik veel vaker op mijn blog recepten moeten delen maar ik vergeet heel vaak foto’s te maken. Nou ja…ik vergeet het niet maar ik heb tijdens het koken en bakken nooit zin om moeite te doen voor mooie foto’s.

Vorige week maakte ik een favoriet van ons, een mooi kleurenpallet op de ovenplaat. Heel makkelijk en wij vinden het verrukkelijk. Waarschijnlijk staat deze schotel deze week weer op tafel want ik heb nog een halve knolselderij liggen.

Voor ons twee├źn gebruikte ik:
– 1 zoete aardappel
– halve knolselderij
– 1 flinke winterpeen
– 2 rode uien
– 1 grote rode biet
– 2 tenen knoflook
– peper, snufje zout, paprikapoeder

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg daarop alle geschilde en gesneden groenten (in gelijke stukjes), besprenkel met olijfolie en strooi de kruiden erover, even husselen en dan de oven in op 220 graden ongeveer 45 minuten.

Terwijl het in de oven staat maak ik een sausje van Griekse yoghurt een klein beetje yoghonaise, peper en knoflook.
ovenschotel

nelleke langius

3 thoughts on “MAKKELIJK, LEKKER EN GEZOND

  1. Oh, deze ga ik ook eens proberen! We hebben net via een electro-acupuncturist te horen gekregen dat het eczeem van onze dochter verergert door o.a. het eten van rund- en varkensvlees,. Dit is volgens mij een prima vegetarisch gerecht voor in haar nieuwe dieet! Thanks!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *