BOUWACTIVITEITEN IN DEVENTERS NATUURGEBIED

Er wordt flink gebouw langs het Overijssels kanaal bij de Douwelerkolk in Deventer, een prachtig stukje natuur midden in de stad. Je waant je daar ver van de bewoonde wereld terwijl je op de achtergrond de stad hoort. Een eldorado voor allerlei vogels die in dit jaargetijde op zoek zijn naar een partner en een prachtige plek om te wandelen niet ver van ons huis.

Zondag wandelden wij er en het was een drukte van belang op het kanaal. Meerkoeten zwemmen met enorme takken af en aan naar hun bouwplaats. Prachtig om te zien ik zou er de hele dag naar kunnen kijken. Het zijn bijzonder mooie watervogels met enorme grote voeten, prachtige zwarte veren en een spierwitte snavel.

Nestelt er ergens een meerkoet dan komt er geen eend, gans of andere watervogel meer in de buurt. Als er iemand zijn gebied goed bewaakt, dan is het de meerkoet wel! Je zou er bang van worden.
Dichtbij foto’s maken gaat echt niet lukken, gelukkig had ik mijn Canon bij me en kon ik behoorlijk zoomen en heb ik genoten van het schouwspel terwijl Roel lachend kijkt naar mijn enthousiasme.
meerkoet meerkoet deventer douwelerkolk overijssels kanaal meerkoet deventer meerkoet woonark
‘If you truly love nature, you will find beauty everywhere.’            –              Vincent van Gogh

nelleke langius

One thought on “BOUWACTIVITEITEN IN DEVENTERS NATUURGEBIED

  1. Prachtige foto’s! Bij mijn ouders op het land zitten ook altijd heel veel meerkoeten. Vanuit de keuken heb je er goed zicht op en ik kan me daar echt uren vermaken (met of zonder verrekijker) met het kijken naar die malle beesten. Het zijn van die opgewonden standjes. 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *