KOOP EEN BOOT EN WERK JE DOOD

In oktober werd onze boot vanuit de thuishaven Woudsend naar Zutphen gevaren om daar te overwinteren in een hal. Een loods niet al te ver van Deventer omdat Roel grote plannen had.

Wat hij in zijn hoofd heeft gaat gebeuren dat weet ik zo langzamerhand wel. Elk vrij minuutje stopte hij in de boot. Eerst werd de hele buitenkant gedaan en in januari was de binnenkant aan de beurt. Er zijn heel veel uren ingegaan, ik durf niet eens te zeggen hoeveel! Ze zeggen wel eens, koop een boot en werk je dood, zo is het gelukkig niet maar ik kan me er iets bij voor stellen. Voor Roel is het passie en plezier hij zou zo aan een volgend project beginnen.

Volgende week gaat de boot (een klassiek zeilschip, Nederlands fabrikaat van begin jaren ’70) weer te water. Het aftellen is begonnen, we hebben zin om weer naar Friesland te gaan en weer te genieten van TOW (time on water)
Roel is bezig met de laatste loodjes. Ik ben héél trots op het resultaat en zijn ongelofelijke doorzettingsvermogen want wat is het mooi geworden!

De komende dagen ga ik schoonmaken en dan kunnen we de spullen uit de opslag halen en inpakken. Bij onze eerdere projecten, de stacaravan en de camper was er voor mij veel meer te doen qua styling etc. Helaas is het in een zeilboot less is more.
Bovendien was alles helemaal naar onze zin, de indeling is goed, de bekleding klassiek maar mooi, ons schip had alleen wat liefde en aandacht nodig.

Om de boot wat meer eigen te maken heb ik foto’s op forex laten printen voor aan de wand. Bij de  kringloop vond ik een oude atlas, ik haalde de provincie Friesland eruit om in te lijsten.
Veel meer kan ik niet doen, want alles moet verder functioneel, water- en hellingproof zijn.
Helaas kan ik hier geen foto’s laten zien van het resultaat, in de loods is bijna niet te fotograferen. Die bootkiekjes houden jullie te goed!
frieslandfriesland

nelleke langius

One thought on “KOOP EEN BOOT EN WERK JE DOOD

  1. Fijn dat jullie weer bijna het water op kunnen. Benieuwd naar de foto’s van het resultaat van Roel’s harde werken en naar de kaarten en foto’s aan de wand.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *