KUNSTROUTE VOOR DE PASEN

Zaterdag 4 april opent galerie Bijzonder Goed op 132 in Eefde alweer de vijfde expositie. Tijdens de Pasen zijn er verschillende demonstraties van K’10 een keramistencollectief in het kader van de kunstroute in de gemeente Lochem.

Het lijkt erop dat het tijdens de paasdagen niet echt vrolijk zonnig weer wordt dus is het misschien een idee om kunst te gaan kijken. In de gemeente Lochem zijn 37 locaties waar maar liefst 88 exposanten een divers aanbod van kunst laten zien.
Er is voor elk wat wils, glas, airbrush, porselein, keramiek, papier maché, beelden in brons en steen, sieraden te veel om op te noemen. Bovendien is de route leuk te combineren met een bezoek aan Deventer of Zutphen beiden leuke hanzesteden aan de IJssel.

Afgelopen zaterdag nam ik alvast een kijkje in Eefde bij Bijzonder Goed op 132. Er werd hard gewerkt om alles in orde te maken en de verschillende werken een mooie plek te geven. Ik zag schitterende huizen van keramiek, abstracte sculpturen die raku gestookt zijn en figuratieve beelden van schroot in combinatie met keramiek of ander waardeloos materiaal.

De expositie ‘EIGENAARDIG’ is tijdens de Pasen te bezichtigen maar loopt door t/m 10 mei, ga je dus liever eieren zoeken of heb je al andere plannen voor de paasdagen dan kun je later ook nog genieten van de verschillende kunstwerken in de galerie en in de tuin in Eefde.
schroot keramiek  keramiek oud ijzer  figuur raku gestookt keramiek  keramiek keramiek  vaas keramiek schroot

nelleke langius

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *