KNUS, KLEIN en KLASSIEK

Omdat we de watersport vreselijk misten, kochten we vorige jaar, na ons camperavontuur, weer een boot, een klassiek in Amsterdam gebouwd zeilschip, getekend op de dag dat ik geboren ben. Hoe bijzonder is dat!

Afgelopen zomer lieten we als eerste het teakdek vervangen en besloten de rest zelf te doen in de winter. In oktober werd de boot naar Zutphen gevaren en in een loods gezet waar Roel aan de slag kon. Een half jaar lang besteedde hij elk vrij minuutje aan de boot. Iets opknappen en mooi maken, dat doet hij het liefst en ik moet zeggen dat kan hij goed die man van mij heeft gouden handjes en een doorzettingsvermogen van hier tot Tokio. Hoewel hij blij is dat de klus geklaard is, zou hij zo weer aan een volgende beginnen.

Afgelopen week kwam ik ook in actie, het was tijd om de boot schoon te maken. We haalden alle spullen uit de opslag en pakten de boot weer vol. Eindelijk werd het onze boot! Knus, kneuterig en klein maar groot genoeg voor ons twee.

Hoewel het in de hal moeilijk fotograferen is maakte ik toch wat foto’s. Wij zijn trots op het resultaat en willen het graag laten zien. De boot ziet er gelikt uit, de lak glimt als een tierelier.¬†Geniet maar even mee met deze snapshots.

Door het slechte weer is de te waterlating uitgesteld naar donderdag en varen de Langius mannen, vrijdag van Deventer naar Woudsend. De mast en onze nieuwe kuiptent gaan er in Friesland weer op en dan zijn we klaar voor een mooi vaarseizoen!
slaaphut slaaphut kombuis kombuis kombuis boot zeilboeken rover spiegel aan de wand op het dek in de kuip dek met raam slaaphut dek stootwillen kikker dej stootwillen

nelleke langius

4 thoughts on “KNUS, KLEIN en KLASSIEK

 1. MOOI!!!!
  het ziet het prachtig uit!
  en Woudsend een fijne plek
  waar we graag liggen, als we in Friesland zijn
  ik moest glimlachen bij je ‘knus, kneuterig en klein’
  wacht maar tot je TREES ziet!
  onze kleine zwarte klomp met een lengte van 6.70m ;^)))
  ik hoop van harte DAT we elkaar tegenkomen!
  dag!!

 2. Ik wens jullie een behouden vaart!
  Jeannine

  PS Blinken als een tierelier. Alweer iets nieuws voor mij. In het Frans betekent tirelire: spaarpot. Maar daar zal het wel niets mee te maken hebben.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *