NIETS IS ZO AANDOENLIJK

We hebben een nest van een eendenkoppel in onze tuin, helaas zijn ze pa en ma eend vertrokken en ligt het nest met eieren er verlaten bij. Misschien zijn ze wel verjaagd door de terror-meerkoet die het hele gebied beschouwd als zijn/haar territorium.

Elke watervogel is op zijn hoede, doodsbenauwd voor de meerkoeten die in grote getale aan de rand van onze tuin aan het broeden zijn. Gisteravond ontdekte ik dat de kraamkamer vol zat met jonge kuikens. Ik zat een tijdje met mijn camera heel dichtbij en maakte foto’s en een filmpje.

Ik volgde het voederen, de eerste zwemles en was van harte welkom zo dicht bij het nest. Een prachtig gezicht!
meerkoet  meerkoet zwemles meerkoet  natuur jonge kuikens meerkoet  natuur

nelleke langius

3 thoughts on “NIETS IS ZO AANDOENLIJK

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *