IJSKOUDE KOFFIE

Wat een warmte vorige week! Niet echt aan ons besteed. We sloten ons overdag op in huis, werkten in een slow tempo en ‘s avonds hingen we rond in de tuin met een heerlijke ijskoude koffie.

Met die hitte had ik geen zin in warme koffie dus ging ik aan het experimenteren…na drie avonden had ik de perfecte smaak!

Heel simpel met drie ingredi├źnten, koffie, (haver)melk en een beetje agavesiroop.
Zet ongeveer 400 ml. sterke koffie, laat het afkoelen en zet het vervolgens een tijdje in de vriezer, roer regelmatig. Het moet geen blok ijs worden, dat kan de blender niet aan.

Na een paar uur heb je een dikke ijskoffie, die doe je in de blender samen met een flinke scheut melk. Ik gebruikte havermelk maar het kan met elke melksoort, een scheutje agavesiroop erbij en blenderen maar.

Schenk de ijskoude koffie in twee grote glazen doe er eventueel nog een ijsklontje bij, rietje erin en genieten!
ijs koffie

nelleke langius

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *