BACK TO BASIC

Inmiddels is de vakantie al even voorbij, helaas. We hebben ontzettend genoten van onze zeilvakantie in Friesland. Gelukkig hebben we de weekeinden nog en wie weet wordt het nog een fantastisch naseizoen.
Als je eenmaal het watersport virus te pakken hebt kom je er nooit meer af. Het is lastig uit te leggen wat het precies is… maar ik zal een poging doen.

Zodra we de thuishaven uit varen, de zeilen hijsen en de motor uit zetten, is er rust. Je gaat vooruit op de wind, soms hard en een andere keer te langzaam.
Er vliegen meeuwen mee, de wind wappert door je haren, de wolken drijven mee, de  fuut die haar kuikens op de rug meeneemt, de meerkoet die een duik neemt, schitterende zonsondergangen, de kleuren op het IJsselmeer etc…. Dit klinkt allemaal heel rustgevend maar als het echt hard waait is het anders!
Je gaat dan scheef, wordt kletsnat en meestal moet je je goed vasthouden, je let op vlagen met meer wind, soms heb je last van zeeziekte…. Dat alles vind ik niet altijd even leuk maar toch is het spannend en geniet ik later in de haven van de verhalen en ben ik blij dat het goed gegaan is en dat we gingen.

Wat ik ook heel leuk vind is het basic leventje op de boot. Koken op twee pitten, weinig kastruimte dus niet veel kleding, alleen maar koud water, douchen op het dek met opgewarmd water door de zon, zwemmen in het meer, lezen…heel veel lezen, geen televisie, yahtzee, buiten leven, een nachtje voor anker gaan, ouderwets koffie zetten, de verhalen van andere watersporters, de sfeer in havens, aan een onbewoond eilandje liggen en zo kan ik nog wel even doorgaan. In het zomerseizoen zou ik op de boot kunnen wonen! Hopelijk snap je na deze uitleg een beetje wat ik bedoel…Back to basic en buiten leven.

FRYSLAN  zeil stokrozen  berenklauw luchtbel  zonsondergang wilde bloemen  meeuw

nelleke langius

3 thoughts on “BACK TO BASIC

  1. Hoi Nelleke, leuke blog. Natuurlijk snap ik jou! Ik heb helemaal niets met watersport maar begrijp helemaal wat je bedoeld. Het is gewoon de liefde voor iets wat je heel erg leuk vindt. Sommige mensen hebben dat met watersport, anderen met bergbeklimmen en weer anderen met sport. Wij kunnen ontzettend genieten van het samen met vrienden in ons kleine tuintje zitten, met een lekkere maaltijd en een goed glas wijn, waar Jan dan ook nog de meest prachtige verhalen bij heeft. Dan denk ik ook wel eens; al die mensen op Schiphol die naar Ibiza en Turkije gaan ik moet er niet aan denken. Laat mij hier lekker zitten. Het komt toch allemaal weer uit bij tevredenheid en gelukkig zijn met de kleine dingen. Oké, dit is een wat soft stukje, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel. Ik geniet van je verhalen op het water, ondanks dat ik niks met watersport en al helemaal niet met Friesland heb. Veel plezier daar!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *