HOMEMADE JAM

In september haal ik alle verzamelde lege glazen potjes weer uit de kast om te vullen met zelfgemaakte jam. JAMmie!! Meestal is dat pruimenjam.

Vorige week ging ik dus weer aan de slag. Helaas had ons pruimenboompje in de tuin dit jaar nul oogst dus haalde ik anderhalve kilo pruimen op de markt.

Het is een fluitje van een cent en mislukken kan het ook niet. Ik gebruik 500 gram geleisuiker, 1 kaneelstokje en 1250 gram schoongemaakte en ontpitte pruimen. Laat het zachtjes koken en schep het vervolgens met behulp van een trechter in de potjes.

Heb je nog nooit jam gemaakt? Kom op! Dan MOET je het nu eindelijk eens gaan doen. Je eet daarna nooit meer een klant en klare jam op je brood. Echt!
pruimen  lege glazen potjes
gehalveerde pruimen  voila
boterham met jam  potje jam

 

nelleke langius

One thought on “HOMEMADE JAM

  1. Ja, jam maken, maakt zen. Ik heb deze zomer abrikozenjam en rode bessengelei gemaakt. Ik laat het fruit pruttelen tot het zacht wordt, mix het en doe dan pas de suiker erbij.
    Jeannine

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *