MINDER SPULLEN, MEER RUST

Begin dit jaar schreef ik al eens een blog over dat ik ons huis aan het opruimen was. Ik wilde minder spullen een leger huis en meer overzicht. Verschillende mensen vroegen mij hoe ik dat vol ging houden omdat de verleiding altijd zo groot is.

Op internet, vooral op Instagram zie je de mooiste dingen voorbij komen en daar wordt je hebberig van, ik ook. Toch heb ik daar geen zin meer in, want het einde is zoek. Steeds weer kom je in de verleiding, vooral ook omdat veel mooie spullen niet eens al te duur zijn.

Tot nu toe gaat het ons goed af. Hoe doen we dat? Niets meer kopen! Gewoon niet meer in de verleiding komen. Makkelijk is dat niet, ik geef het toe. Vaak zie ik iets en denk ik, dat wil ik ook…wat móói…HEBBEN! Al snel zie ik de berg spullen voor me die ik weg gaf of naar de kringloop bracht en dat wil ik dus echt niet meer. Ik ben er klaar mee, we hebben een heerlijk huis, dat fijn is ingericht, een kledingkast die goed gevuld is, we eten bewust en lekker, wat willen nog meer.

Ik bescherm mezelf door zo weinig mogelijk naar de stad te gaan en ik heb zelfs op Instagram flink opgeruimd. Ik zie minder, dus koop ik ook minder.
Ik snuffel het liefst bij de kringloop of op marktplaats, het duurt dan soms wat langer voordat je het perfecte ding gevonden hebt maar dat is niet erg. Des te leuker is het als je het eenmaal gescoord hebt.

kringloopvondsten vlechtwerk drogen aan de wand stempelen

nelleke langius

4 thoughts on “MINDER SPULLEN, MEER RUST

  1. Hai Nelleke,
    Mooie blog. En herkenbaar, want hoewel het niet altijd lukt, probeer ik ook minder te kopen. Hoe leuk het ook is, nieuwe accessoires, nieuwe kussenhoesjes, nieuwe spullen voor in huis, het is vaak genoeg om alleen verlekkerd mooie plaatjes te kijken. Al met al geeft het me veel meer bevrediging om de natuur in te gaan, in plaats van te winkelen. En om oude spullen te hergebruiken in plaats van alles nieuw te kopen.

    (maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vorige week toch een nieuw lampje heb gekocht hoor, lichtjes in huis in deze donkere dagen vind ik dan weer heel fijn)

  2. Heel herkenbaar wat je schrijft! Hier vorig jaar heel veel opgeruimd. En ook regelmatig in de kringloop aan het sneupen om de spulletjes te vinden die ik graag zou willen hebben. En het mooie is je houdt geld over om bijvoorbeeld dromen waar te maken!

  3. Het is inderdaad zo makkelijk om altijd maar leuke prulletjes te kopen. Bij ons is het de regel: nieuwe accessoire er in, oude er uit. Meestal lukt dit aardig, sommige dingen slaan we toch stiekem op op zolder 😉

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *