ONTSPULLEN IN DE DIKKE VAN DALE

Omdat wij behoorlijk aan het ontspullen zijn ging ik me er wat meer in verdiepen en ik kwam erachter dat veel mensen aan het opruimen zijn. Om mij heen hoor ik van bekenden die ook hun huis leger willen, bloggers die er over bloggen, sommigen alleen op het gebied van kleding maar veel die net als ik, alles uitzoeken. Kleding, boeken, accessoires, verzekeringen etc.
Het kan bijna niet anders of, ontspullen is volgend jaar één van de nieuwe woorden in het woordenboek.

In mijn notities hield ik een lijstje bij met voor- en nadelen van de opruimwoede omdat ik er een blog over wou schrijven. Mijn lijst met voordelen werd het langst. Sterker nog, ik kon maar één nadeel verzinnen en eigenlijk is dat zelfs onzinnig.

Wat ik een nadeel vind, is dat ik weinig nieuws te melden heb op mijn blog en ik het lastig vind om vernieuwende foto’s te schieten. Ik kan toch moeilijk de mooie stapeltjes in mijn kledingkast gaan fotograferen of de veel legere boekenkast?
Van te voren had ik niet gedacht dat ik eigenlijk geen nadelen kon verzinnen.

De lijst voordelen wordt langer en langer. Zo vind ik het fijn dat ik nu een fatsoenlijke verlanglijst heb voor mijn verjaardag of andere feestjes, want dingen die ik graag wil, hoe klein ook, zet ik nu op mijn wensenlijst.
Soms denk ik dat ik iets wil of moet hebben maar dan streep ik het na verloop van tijd toch weer door. Hoe langer je over iets nadenkt hoe vaker de ‘noodzaak’ van iets er toch niet is.
Nog een aantal voordelen zijn, dat we behoorlijk besparen, minder kopen is beter voor het milieu, meer ruimte, rust in mijn hoofd, meer tijd voor andere dingen, minder spullen om schoon te maken, niet de stad in gaan maar een flinke boswandeling maken, ik word er nog creatiever van… etc.op de plank
Mocht je ook graag willen, maar weet niet hoe of waar te beginnen, ik ben inmiddels een expert en help je graag met het ontspullen en een praktische indeling in je huis.

nelleke langius

5 thoughts on “ONTSPULLEN IN DE DIKKE VAN DALE

 1. Hoi Nelleke,

  wat ben je goed bezig! Vind het een super idee dat ontspullen. We consumeren alleen maar en zijn met nog zo weinig tevreden. En het nadeel is inderdaad best onzinnig: die opgeruimde plaatjes inspireren mij namelijk precies hetzelfde te doen. Missie geslaagd dus … Dus ga vooral zo door! x

 2. Je klinkt zalig opgeruimd. Ik probeer ook wel, maar achter heel veel spullen zit een verhaal. Spullen bijkopen doe ik zelden. Ik had me voor 2015 voorgenomen om geen \’boekjes\’ meer te kopen (denk aan VT-wonen, Ariadne, Burda, noem maar op). Tot nu toe staat de teller op 6. En weet je wat, ik mis ze geeneens!
  Maar dingen wegdoen blijft een probleem.
  Groeten,

  Jeannine

 3. Mooie post Nelleke, ik lees graag over opruim succes stories en kan soms mezelf er ook toe zetten. Het is hard nodig, want ik ben een ontzettende verzamelaar en kan maar moeilijk dingen wegdoen. Maar hoe meer ik er over lees, hoe meer ik de behoefte voel er mee aan de gang te gaan. En ook jouw verhaal draagt weer bij. Bijna kerstvakantie. Heb er nu al zin in om weer een aantal dozen het huis uit te dragen ipv naar binnen en dan mag er vast weer een leuk kringloopschatje naar binnen ;))

 4. Wat een fijne tekst om lezen. Ik zou’m zo kunnen copy-pasten voor mij 😉 Nu we van plan zijn dit jaar ons huis te verkopen, merk je helemaal hoe je na dat zovele ontspullen van 2015 nog steeds spullen teveel hebt. Eigenlijk verlangen wij best weinig en zijn we inderdaad het meest gelukkig met elkaar en de meest simpele momenten ipv spullen… Ik kocht zelfs van Bellerose een prachtpull voor dochterlief met ‘collect moments not things’, haha! Fijn weekend, liefs, Dina (Maison Malaucène)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *