BREIEN TOT IK EEN ONS WOOG

Het is zo lastig als je geen inspiratie hebt voor een blog! Soms zijn er van die periodes. Geen zin, druk met andere dingen, te donker om te fotograferen en het belangrijkste, gewoon even niet weten waar over te schrijven.

Vroeg je je al af waar ik was? Nou ik was gewoon veel thuis. Ik zat achter mijn naaimachines, naaide voor Lisa een nieuwe garderobe en natuurlijk ook voor mezelf. Ik breide voor de mannen een trui en een vest voor mezelf. Ik produceerde dus behoorlijk veel in december en het mooie is dat mijn arm fijn mee werkte. Jarenlang had ik last van een soort breiarm. Jammer genoeg klopt de titel van dit blog niet helemaal 😉 want dat zou betekenen dat ik ondertussen super slank was.

Dat vest was wel een dingetje…ik wilde al heel lang een dik lang vest maken maar kon het juiste patroon niet vinden. Ik ging zelf aan de slag. Het vest zat sneller in elkaar dan ik gedacht had maar toen begon het. Ik was niet tevreden over de voorpanden, de bies was niet mooi en ik had een V hals gemaakt die té lelijk was!
Het hele vest ging weer uit elkaar, ik haalde de voorpanden uit en begon opnieuw, de lol was er toen wel af. Toch breide ik dapper door en zie hier het resultaat, een heerlijk warm vest.

Oh en voordat jullie allemaal gaan vragen naar het patroon, ik ontwierp het zelf en ik heb niets genoteerd, dom genoeg! De steek die ik gebruikte is, recht breien op de goede kant en op de verkeerde kant 1 r. 1 av.

top Lisa gereedschappen
breien vest

nelleke langius

2 thoughts on “BREIEN TOT IK EEN ONS WOOG

  1. Oh, wat fijn weer nieuws van je te krijgen. Ik wil jou en je familie voor 2016 nog veel inspiratie, energie, moed en als vanouds (maar zo doeltreffend) een zeer goede gezondheid wensen.
    Amai, je bent nogal bezig geweest in december. Ik vind je vest super. Het loonde de moeite om opnieuw te beginnen. Dat geeft zeker veel voldoening om het aan te trekken.
    Groetjes,
    Jeannine

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *