KNALLEN MET DE KLEUR GEEL

Geel mag knallen in het nieuwe interieur. Een frisse, vrolijke en zonnige kleur. Ons basis kleurenplan bestaat  uit naturelle tinten, mooi rustig. Het kan prima zonder geel maar toch brengt de kleur veel. We hebben niet eens zoveel geel toegepast maar zo hier en daar, net dat je denkt hé wat grappig! Less is more, wat mij betreft geldt dat ook voor kleur.

Mijn lievelingsbloem is de Craspedia, komt dat even mooi uit, dé perfecte kleur. Ik gebruikte het bloemetje zelfs bij het samenstellen van de kleuren. Het trommelstokje, zo worden ze ook wel eens genoemd, droogt prachtig in.
Soms kan een kleuraccent onopvallend zijn, de goudgele olijfolie in de keuken hoort daar gewoon, maar stiekem is die kleur  perfect.

Een kleuradvies bestaat bij mij altijd uit basiskleuren aangevuld met één en soms twee accentkleuren. De gekozen kleuren verzamel ik in een mapje. Zo’n persoonlijk waaiertje is ideaal als je op zoek gaat naar spullen voor in huis, ik sleep het overal mee naar toe. Het maakt het kiezen en zoeken naar materialen en spullen zoveel makkelijker.

 

 

We knallen niet alleen binnen met geel maar zelfs in de tuin hield ik rekening met het kleurenplan. We plantten naast wit, roze en paars ook gele bloemen in de tuin die het goed doen op de vaas. Twee vliegen in één klap dus, mooi voor binnen en buiten.
Wist je trouwens dat je de Craspedia ook als plant kunt kopen? Laatst zag ik bij iemand deze plant in een pot in de tuin.
Als het kan vind ik dat je moet proberen binnen met buiten te verbinden. De tuin is net aangelegd, alle planten zijn nog klein maar volgend jaar kunnen we hoop ik genieten van veel bloemen en grassen buiten.

 

 

Wil jij ook  kleur toepassen in je interieur kijk dan eens goed rond wat je allemaal al in huis hebt. Het zit soms in kleine dingen zoals een cover van een boek of tijdschrift, een handdoek of theedoek, een vaas etc. Met een klein potje verf kun je al snel een krukje of bijzettafeltje schilderen of met een bolletje wol een extra draadje rijgen in een kussen. Zo doe ik het altijd, in de eerste plaats is het dan veel persoonlijker maar hergebruik is leuker, goed voor je portemonnee en het milieu. Geloof me, je wordt op deze manier steeds creatiever.

 

 

nelleke langius