Tag Archieven: Garden

HERFST VAN DICHTBIJ

Grassen en bamboe in de tuin zijn het hele jaar mooi in de tuin, in het bijzonder in het najaar. Veel grassen gaan dan bloeien en de dauwdruppels hangen prachtig aan de bladeren.

Ik maakte in onze tuin wat close-ups. We ontwierpen de tuin ongeveer dertien jaar geleden en ik ben nog steeds blij met alle keuzes die we maakten. De zwarte bamboe is inmiddels zo groot dat hij zorgt voor veel privacy zowel op de begane grond, waar we werken, als op de eerste verdieping waar we wonen.
zwarte bamboe dauwdruppels  bamboe herfstkleuren inspiratie  druppels zebragras zebragras  gras

Gepost in OUTSIDE | Getagged , , , | 1 Reactie

VERLICHTING VOOR DE TUIN

Het is alweer een tijdje geleden dat Zilverblauw me vroeg of ik mee wilde werken aan een reclamecampagne voor de verlichting van Qazqa.
Ik mocht een lamp voor de tuin uitzoeken op de site van Qazqa. Mijn keuze was snel gemaakt, ik koos een grote bollamp van 50 cm. doorsnede.
Strak, eenvoudig en wit dat zal jullie niet verbazen!

De lamp werd samen met een aantal tuinaccessoires en planten op een mooie zomerdag bij ons thuis gefotografeerd. Het resultaat van de shoot kun je hier bekijken.

outside outside  outside outside outside  outsideDe ronde vorm en het formaat van de lamp combineren perfect met de andere spullen in onze tuin. Nu het winter wordt staat de lamp op het balkon, zodat we er ‘s avonds van kunnen genieten als het schemerig wordt.

De lamp heeft als voordeel dat hij multifunctioneel is. Soms gebruik ik ‘m als voetenbankje. De eenvoudige vorm is een mooi object in de tuin en ‘s avonds verlicht de grote witte bal het balkon en kijken we niet in een donker gat.

Dank jullie wel Zilverblauw en Qazqa voor de samenwerking!

Gepost in OUTSIDE | Getagged , , | 1 Reactie

VETPLANTEN IN DE TUIN

De makkelijkste plantjes in onze tuin zijn de vetplantjes. Het zijn stekjes overal en nergens vandaan in witte mokken die ik bij de kringloop haalde.
Of het nu een droge of een natte zomer is, ze blijven in leven zonder dat ik iemand inschakel voor het water geven. Ik ken geen andere plant die zo makkelijk is.
Nu na de vakantie staan ze er nog steeds fris bij. Ze zijn prachtig, de kleuren, het dikke vette blad…van mij mogen ze blijven, sterker nog ik ga ze vermeerderen.

Het stekken is heel makkelijk, je haalt een stukje van de moederplant en zet het in de aarde en in no time heb je een nieuwe plant. Succes verzekerd!

outside outside outside outside

Gepost in OUTSIDE | Getagged , , | 2 Reacties

OUTSIDE

Heb je ze al gezien? Overal staan ze weer mooi te zijn, de stokrozen. Helaas niet in onze tuin maar ik maakte een rondje door de buurt met mijn nieuwe camera, om te oefenen. Elk jaar weer word ik blij van de stokrozen, waar ik ook kom, in Denemarken, Frankrijk, Zweden of gewoon op de Vijfhoek in Deventer, ik leg ze vast.

Mijn nieuwe Canon 70D, hij kan veel, maakt prachtige foto’s…maar het is wel wennen. Hij is veel zwaarder als mijn vorige camera en ligt anders in de hand, de knopjes zitten op een andere plek…maar het komt wel, ik oefen stug door. Ik heb altijd een hekel aan nieuwe snufjes, het heeft gewoon even tijd nodig.

In ieder geval maakte ik een mooie ode aan de stokroos in het avondzonnetje!
outside stokroos outside stokroos

Gepost in OUTSIDE | Getagged , , | Plaats een reactie

OUTSIDE

Ik begin zo langzamerhand in herhaling te vallen maar ik krijg nooit genoeg van het buitenleven! Onze tuin is een extra kamer, zodra het maar even kan, genieten we ervan.

We hebben geluk, met de tuin aan het eind van de straat. Grenzend aan de ecozone en aan alle kanten water is de natuur dichtbij. Kikkers, eenden, meerkoeten, vissen en reigers we zien en horen ze dagelijks. Mijn favoriete fluitenkruid staat gewoon aan de rand van de tuin en op het moment krioelt het in onze vijver… de kikkervisjes zwemmen rond.

Wat ook heel fijn is, dat we tot dat de zon onder gaat kunnen buiten zitten. We hebben overal wandjes gezet en hoekjes gemaakt. Zo hebben we een plek om te eten, te loungen en heel belangrijk, een vuurtje te fikken!
Er is genoeg plaats over voor de hangmat,  een potje badminton en flink wat potten met kruiden.
i love i love I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE I LOVE
De tuin is duidelijk overspoeld met een Langiussausje, veel zwart en wit, het meeste zelfgemaakt en een beetje van de kringloop. Het ontwerp maakte ik alweer 11 jaar geleden en we zijn er nog steeds blij mee.

Gepost in OUTSIDE | Getagged , | 1 Reactie

DAILY LIFE

Een dagje in de tuin werken is voor mij geen straf. Eerlijk gezegd, ik doe niets liever!
Roel zit er altijd een beetje om te grinneken, volgens hem straalt de passie van mijn gezicht en lijf af.
We hebben geen grote tuin en bovendien is hij ook nog eens onderhoudsarm dus zo veel te doen is er niet maar als het een dagje lekker weer is dan ben ik zomaar een hele dag aan ‘t keutelen in de tuin.
Ik zaai, plant, veeg, maai het gras, zet de potten weer eens anders, hang boven de vijver om te kijken of de kikkervisjes al rond zwemmen etc. Afgelopen zaterdag was weer zo’n dag, ik heb er van genoten en maakte wat snapshots met mijn iPhone.daily life daily life

daily life daily life daily life daily life
Onze tuin ligt aan het water, een ecozone vol met eenden, meerkoeten, kikkers, bloemen en nog veel meer moois. Niets is leuker dan aan het eind van zo’n dag een glas wijn te drinken bij het kacheltje aan ‘t water.
Boven hebben we een fijn terras vol met kruiden waar we heerlijk eten en genieten tot de zon onder gaat.

Gepost in DAILY LIFE | Getagged , | 1 Reactie