Tag Archieven: green

HERFST VAN DICHTBIJ

Grassen en bamboe in de tuin zijn het hele jaar mooi in de tuin, in het bijzonder in het najaar. Veel grassen gaan dan bloeien en de dauwdruppels hangen prachtig aan de bladeren.

Ik maakte in onze tuin wat close-ups. We ontwierpen de tuin ongeveer dertien jaar geleden en ik ben nog steeds blij met alle keuzes die we maakten. De zwarte bamboe is inmiddels zo groot dat hij zorgt voor veel privacy zowel op de begane grond, waar we werken, als op de eerste verdieping waar we wonen.
zwarte bamboe dauwdruppels  bamboe herfstkleuren inspiratie  druppels zebragras zebragras  gras

Gepost in OUTSIDE | Getagged , , , | 1 Reactie

INSPIRATIE UIT DE NATUUR

Voor een kleuradvies haal ik bijna altijd inspiratie uit de natuur. Ik ga op zoek naar materialen, structuren en kleuren uit de omgeving.  Als ik iets pluk heb ik vaak nog geen idee wat en waarvoor ik het ga gebruiken, de ideeën ontstaan meestal pas als het voor me op tafel ligt.
natuur kleuradvies materialen

Gepost in OUTSIDE | Getagged , , , , | Plaats een reactie

EEN CHINEES LANTAARNPLANTJE GESTEKT

Yes! Het is gelukt.

Een tijdje geleden nam ik een stek van een chinees lantaarnplantje en zette het in stekgrond. Het stekje was ik al snel weer vergeten omdat ze bij de andere vetplanten en cactussen staat en die krijgen nauwelijks verzorging van mij.

De trend van meer groen in je huis, is wel weer even wennen, want zo nu en dan moet je toch even met je groene vingers wapperen. Tijdens een water-geef-ronde werd ik blij verrast door het dappere lantaarnplantje. Twee frisgroene blaadjes staken fier omhoog. Experiment geslaagd!

Met af en toe een beetje water en over een tijdje een groter potje, hoop ik, dat het chineesje nog lang in huize Langius zal vertoeven en ooit, heel mooi weelderig langs de kast naar beneden hangt.
green in the house urban junglebloggers

Gepost in HAPPY HOMEMADE | Getagged , , | 9 Reacties

VETPLANTEN IN DE TUIN

De makkelijkste plantjes in onze tuin zijn de vetplantjes. Het zijn stekjes overal en nergens vandaan in witte mokken die ik bij de kringloop haalde.
Of het nu een droge of een natte zomer is, ze blijven in leven zonder dat ik iemand inschakel voor het water geven. Ik ken geen andere plant die zo makkelijk is.
Nu na de vakantie staan ze er nog steeds fris bij. Ze zijn prachtig, de kleuren, het dikke vette blad…van mij mogen ze blijven, sterker nog ik ga ze vermeerderen.

Het stekken is heel makkelijk, je haalt een stukje van de moederplant en zet het in de aarde en in no time heb je een nieuwe plant. Succes verzekerd!

outside outside outside outside

Gepost in OUTSIDE | Getagged , , | 2 Reacties