Tag Archieven: knitting

BREIEN TOT IK EEN ONS WOOG

Het is zo lastig als je geen inspiratie hebt voor een blog! Soms zijn er van die periodes. Geen zin, druk met andere dingen, te donker om te fotograferen en het belangrijkste, gewoon even niet weten waar over te schrijven.

Vroeg je je al af waar ik was? Nou ik was gewoon veel thuis. Ik zat achter mijn naaimachines, naaide voor Lisa een nieuwe garderobe en natuurlijk ook voor mezelf. Ik breide voor de mannen een trui en een vest voor mezelf. Ik produceerde dus behoorlijk veel in december en het mooie is dat mijn arm fijn mee werkte. Jarenlang had ik last van een soort breiarm. Jammer genoeg klopt de titel van dit blog niet helemaal ;) want dat zou betekenen dat ik ondertussen super slank was.

Dat vest was wel een dingetje…ik wilde al heel lang een dik lang vest maken maar kon het juiste patroon niet vinden. Ik ging zelf aan de slag. Het vest zat sneller in elkaar dan ik gedacht had maar toen begon het. Ik was niet tevreden over de voorpanden, de bies was niet mooi en ik had een V hals gemaakt die té lelijk was!
Het hele vest ging weer uit elkaar, ik haalde de voorpanden uit en begon opnieuw, de lol was er toen wel af. Toch breide ik dapper door en zie hier het resultaat, een heerlijk warm vest.

Oh en voordat jullie allemaal gaan vragen naar het patroon, ik ontwierp het zelf en ik heb niets genoteerd, dom genoeg! De steek die ik gebruikte is, recht breien op de goede kant en op de verkeerde kant 1 r. 1 av.

top Lisa gereedschappen
breien vest

Gepost in HAPPY HOMEMADE | Getagged , , , | 2 Reacties

DE FIJNSTE WANTEN ALLERTIJDEN

Aan het eind van de winter bedacht ik me dat ik graag een paar eigen gebreide wanten wilde. Niet echt slim maar ik weet zeker dat ze volgend jaar nog net zo mooi zijn en dat ik er dan nog steeds blij mee ben.

Het liefst brei ik van dit soort kleine projectjes, mutsen, sjaals, wanten etc. Lekker ‘s avonds op de bank, tik tik tik tikker de tik. Alhoewel ik af en toe de lamp wel even heel fel moet zetten omdat ik het anders niet kan zien.

Mijn volgende project staat inmiddels al weer op de pennen, dikke sokken met een héél gaaf patroon! Niet perse voor de winter, ook heerlijk op koude zomeravonden in de tuin of op de boot.

Het basispatroon voor deze handschoenen haalde ik van Garnstudio en ik paste het hier en daar aan. Ik gebruikte 50 gram donkergrijs, 50 gram lichtgrijze lamswol en een restje wolwit. Van de lichte kleur hield ik nog heel veel over. Fijn voor Lisa want haar bestelling is al geplaatst.wanten

Gepost in HAPPY HOMEMADE | Getagged , , | 1 Reactie

OP VIER NAALDEN

In december scoorde Lisa een ‘nieuwe’ winterjas bij de kringloop. Een mooi moment voor een nieuwe muts. We reden gelijk langs de wolwinkel om twee bolletjes wol te halen voor een Noorse muts.

Inmiddels is de muts af en plaatste ik een foto op Instagram, als reactie hoor ik dan vaak ‘knap’ of ‘oh dat zou ik ook zo graag kunnen’. Toch is het niet heel moeilijk, oké…met vier naalden breien is een handigheid en een patroon inbreien is ook even oefenen maar het is erg leuk werk. Als je de basis van breien beheerst dan zou je na wat oefening dit moeten kunnen.

Het liefst zou ik voor mezelf een keer een trui breien met Noorse patronen maar dat stel ik steeds uit omdat het zo’n groot project is en ik snel last van mijn schouders en armen krijg. Op DROPS Design staan prachtige Noorse patronen.

Wil je graag een soortgelijke muts en zie je het zelf niet zitten ik brei er graag één tegen een vergoeding. Neem dan contact op via mail.
breien  noorse muts

Gepost in HAPPY HOMEMADE | Getagged , , | 3 Reacties

HAPPY HOMEMADE

Vandaag is het heerlijk maar tjonge wat was het koud en nat de laatste dagen. Tijd voor een breiwerk op de pennen en warme voeten. Eén en één is twee, dus dat worden sokken. Ouderwetse geitensokken die ik graag als pantoffels draag.

Mijn moeder deed niets liever…sokken breien! Voor de hele familie was ze druk, helaas zijn haar ogen zo slecht dat ze het niet meer kan. Pure noodzaak dus dat ik nu zelf aan de slag ben.

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk, ik kocht een boekje met sokkenpatronen en twee bollen sokkenwol en na een dag of drie had ik al een sok af. Ik ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat maar oefening baart kunst toch?
happy homemade happy homemade

Gepost in HAPPY HOMEMADE | Getagged , , | 2 Reacties