Tag Archieven: opruimen

ONTSPULLEN IN DE DIKKE VAN DALE

Omdat wij behoorlijk aan het ontspullen zijn ging ik me er wat meer in verdiepen en ik kwam erachter dat veel mensen aan het opruimen zijn. Om mij heen hoor ik van bekenden die ook hun huis leger willen, bloggers die er over bloggen, sommigen alleen op het gebied van kleding maar veel die net als ik, alles uitzoeken. Kleding, boeken, accessoires, verzekeringen etc.
Het kan bijna niet anders of, ontspullen is volgend jaar één van de nieuwe woorden in het woordenboek.

In mijn notities hield ik een lijstje bij met voor- en nadelen van de opruimwoede omdat ik er een blog over wou schrijven. Mijn lijst met voordelen werd het langst. Sterker nog, ik kon maar één nadeel verzinnen en eigenlijk is dat zelfs onzinnig.

Wat ik een nadeel vind, is dat ik weinig nieuws te melden heb op mijn blog en ik het lastig vind om vernieuwende foto’s te schieten. Ik kan toch moeilijk de mooie stapeltjes in mijn kledingkast gaan fotograferen of de veel legere boekenkast?
Van te voren had ik niet gedacht dat ik eigenlijk geen nadelen kon verzinnen.

De lijst voordelen wordt langer en langer. Zo vind ik het fijn dat ik nu een fatsoenlijke verlanglijst heb voor mijn verjaardag of andere feestjes, want dingen die ik graag wil, hoe klein ook, zet ik nu op mijn wensenlijst.
Soms denk ik dat ik iets wil of moet hebben maar dan streep ik het na verloop van tijd toch weer door. Hoe langer je over iets nadenkt hoe vaker de ‘noodzaak’ van iets er toch niet is.
Nog een aantal voordelen zijn, dat we behoorlijk besparen, minder kopen is beter voor het milieu, meer ruimte, rust in mijn hoofd, meer tijd voor andere dingen, minder spullen om schoon te maken, niet de stad in gaan maar een flinke boswandeling maken, ik word er nog creatiever van… etc.op de plank
Mocht je ook graag willen, maar weet niet hoe of waar te beginnen, ik ben inmiddels een expert en help je graag met het ontspullen en een praktische indeling in je huis.

Gepost in DAILY LIFE | Getagged , | 5 Reacties

MINDER SPULLEN, MEER RUST

Begin dit jaar schreef ik al eens een blog over dat ik ons huis aan het opruimen was. Ik wilde minder spullen een leger huis en meer overzicht. Verschillende mensen vroegen mij hoe ik dat vol ging houden omdat de verleiding altijd zo groot is.

Op internet, vooral op Instagram zie je de mooiste dingen voorbij komen en daar wordt je hebberig van, ik ook. Toch heb ik daar geen zin meer in, want het einde is zoek. Steeds weer kom je in de verleiding, vooral ook omdat veel mooie spullen niet eens al te duur zijn.

Tot nu toe gaat het ons goed af. Hoe doen we dat? Niets meer kopen! Gewoon niet meer in de verleiding komen. Makkelijk is dat niet, ik geef het toe. Vaak zie ik iets en denk ik, dat wil ik ook…wat móói…HEBBEN! Al snel zie ik de berg spullen voor me die ik weg gaf of naar de kringloop bracht en dat wil ik dus echt niet meer. Ik ben er klaar mee, we hebben een heerlijk huis, dat fijn is ingericht, een kledingkast die goed gevuld is, we eten bewust en lekker, wat willen nog meer.

Ik bescherm mezelf door zo weinig mogelijk naar de stad te gaan en ik heb zelfs op Instagram flink opgeruimd. Ik zie minder, dus koop ik ook minder.
Ik snuffel het liefst bij de kringloop of op marktplaats, het duurt dan soms wat langer voordat je het perfecte ding gevonden hebt maar dat is niet erg. Des te leuker is het als je het eenmaal gescoord hebt.

kringloopvondsten vlechtwerk drogen aan de wand stempelen

Gepost in SIMPLE STYLE | Getagged , , | 4 Reacties