Tag Archieven: Recycle

MINDER SPULLEN, MEER RUST

Begin dit jaar schreef ik al eens een blog over dat ik ons huis aan het opruimen was. Ik wilde minder spullen een leger huis en meer overzicht. Verschillende mensen vroegen mij hoe ik dat vol ging houden omdat de verleiding altijd zo groot is.

Op internet, vooral op Instagram zie je de mooiste dingen voorbij komen en daar wordt je hebberig van, ik ook. Toch heb ik daar geen zin meer in, want het einde is zoek. Steeds weer kom je in de verleiding, vooral ook omdat veel mooie spullen niet eens al te duur zijn.

Tot nu toe gaat het ons goed af. Hoe doen we dat? Niets meer kopen! Gewoon niet meer in de verleiding komen. Makkelijk is dat niet, ik geef het toe. Vaak zie ik iets en denk ik, dat wil ik ook…wat móói…HEBBEN! Al snel zie ik de berg spullen voor me die ik weg gaf of naar de kringloop bracht en dat wil ik dus echt niet meer. Ik ben er klaar mee, we hebben een heerlijk huis, dat fijn is ingericht, een kledingkast die goed gevuld is, we eten bewust en lekker, wat willen nog meer.

Ik bescherm mezelf door zo weinig mogelijk naar de stad te gaan en ik heb zelfs op Instagram flink opgeruimd. Ik zie minder, dus koop ik ook minder.
Ik snuffel het liefst bij de kringloop of op marktplaats, het duurt dan soms wat langer voordat je het perfecte ding gevonden hebt maar dat is niet erg. Des te leuker is het als je het eenmaal gescoord hebt.

kringloopvondsten vlechtwerk drogen aan de wand stempelen

Gepost in SIMPLE STYLE | Getagged , , | 4 Reacties

OVERSIZED WIT OVERHEMD

In Roel’s kledingkast was ik op zoek naar een wit overhemd, helaas ik vond alleen maar blauw… Ik deed er één aan bij een witte skinny jeans en het stond leuk! Nu wist ik zeker dat ik ook een witte wilde en het liefst nog groter.
Afgelopen week bracht ik nog wat spullen náár de kringloop en ging even naar binnen om alléén bij de kleding te kijken. En yes…daar hing een veel te grote witte blouse voor 2,50 €.

Ik waste de blouse, veranderde wat aan de mouw en haalde alle knoopjes eraf en zocht in mijn verzameling tweede hands knopen 6 mooie witte en 1 zwarte en ik had een nieuwe outfit.

Het is me trouwens gelukt om alleen op de kledingafdeling rond te struinen en vond naast die fijne oversized blouse ook nog een korte broek en twee zonnehoedjes die ik eerder die week in de stad niet kon vinden!
UPCYCLE WIT OVERHEMD

Gepost in SECOND HAND | Getagged , , | 2 Reacties

TWEE DIY EN EEN MOODBOARD VOOR KERST

Gisteren maakte ik de laatste papieren lantaarntjes af voor de give away. Ik heb enorm getwijfeld of ik iets wat ik zelf gemaakt heb, weg zou geven. Stel, dat er niemand mee zou doen!
Ik snap wel dat iedereen massaal mee doet met de meest waanzinnige weggeef acties die je her en der tegenkomt maar ik was ook erg nieuwsgierig hoe dat zou gaan met iets eenvoudigs.

Wat was ik blij met de reacties…want er deden maar liefst 29 mensen mee. Fijn! Dat was dus het volgende lastige punt…ik gunde iedereen zo’n fijn lampje. Helaas dat gaat niet en dat snappen jullie ook wel, dus ik trok een lootje.
Yzette is de gelukkige! Mail mij je adres en de naam en het adres van je vriendin dan stuur ik ze zo snel mogelijk naar jullie toe. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen en de leuke reacties. Over een tijdje durf ik nog wel een keer ;)

Terwijl ik deze week bezig was met de lichtjes van papier heb ik gelijk een moodboard gemaakt voor de kerst met materialen die ik had liggen.
Ik probeer helemaal niets te kopen, ik ga aan de knutsel met dingen die ik in huis heb. Gedroogde bladeren, oude boeken, gouddraad, papier-maché, wol, fineliners, papier, hout, takken en wie weet wat ik allemaal nog meer tegen kom!
Het enige wat ik van mezelf ‘mag’ kopen is een amaryllisbol, hyacinten en wat groen voor in mijn verzameling vintage vazen.
kerst 2014 kerst 2014 moodboard 2014 kerst 2014 kerst 2014
Twee boompjes van het moodboard staan in ieder geval in december in de woonkamer.  Het houten boompje maakte ik van houten roerstaafjes, ik lijmde ze met houtlijm aan elkaar en knipte de staafjes met een gewone schaar op maat.
De mini dennenboom op linnen vind ik zelf het leukst, ik tekende de kerstboom met fineliner op een klein linnen schilderijtje. Twee hele makkelijke DIY’s!

Gepost in SIMPLE STYLE | Getagged , , , | 5 Reacties

SIMPLE STYLE

Bij de kringloop verzamel ik van alles bij elkaar om er vervolgens iets van te maken voor Simpel & Leuk.  Zakken vol houten blokjes staan hier, voorlopig mag ik van mezelf niet meer halen, genoeg op voorraad ;)
Laatst heb ik een stapel gesorteerd en op de werktafel gelegd in de hoop dat er wat inspiratie kwam. Zo werkt ‘t meestal, ik moet de spullen zien, in m’n handen houden, stapelen etc. en dan komen de ideeën vanzelf.

Als het af is ga ik het eerst testen, er naar kijken en de rest van de familie om een oordeel vragen. Soms verander ik nog wat en dan verzin ik een naam, in dit geval HOUTVAST.
Vorige week zette ik ze in de shop en ze vlogen weg, er is nog maar één over.
Gelukkig heb ik nog andere blokjes en ideeën dus binnenkort komt er een nieuwe versie, hetzelfde principe maar net even anders.
simple style simple style

Gepost in SIMPLE STYLE | Getagged , , | 2 Reacties

SECOND HAND

Mooie spullen wie houd er niet van! Ik ook, vooral als ik ze tweede hands scoor. Nou moet je niet denken dat ik wekelijks met de mooiste dingen thuis kom, want het is echt een zoektocht en zoiets als de aanhouder wint.

De ronde tafeltjes in de zithoek kocht ik samen voor 5 €, verfje erover en klaar.
De tuttige kopjes met een gouden randje had ik al een tijdje in huis en zijn mooi voor een cactus, vetplantje of zoals hier in de keuken met een hyacint.
Het zwarte draadmandje en de kaarsenstandaard op tafel zijn ook kringloopvondsten.

Ik heb me voorgenomen volgende week weer eens tijd te maken voor Het Goed, het is al weer een tijd geleden. Soms heb je van die weken, die zijn voorbij voordat je het weet! Dat is maar goed ook want eigenlijk zou ik een schuurtje moeten hebben voor mijn kringloopverzameling.
second hand kringloop tweede hands triftstore

Gepost in SECOND HAND | Getagged , , | 2 Reacties