Tag Archieven: sewing

BREIEN TOT IK EEN ONS WOOG

Het is zo lastig als je geen inspiratie hebt voor een blog! Soms zijn er van die periodes. Geen zin, druk met andere dingen, te donker om te fotograferen en het belangrijkste, gewoon even niet weten waar over te schrijven.

Vroeg je je al af waar ik was? Nou ik was gewoon veel thuis. Ik zat achter mijn naaimachines, naaide voor Lisa een nieuwe garderobe en natuurlijk ook voor mezelf. Ik breide voor de mannen een trui en een vest voor mezelf. Ik produceerde dus behoorlijk veel in december en het mooie is dat mijn arm fijn mee werkte. Jarenlang had ik last van een soort breiarm. Jammer genoeg klopt de titel van dit blog niet helemaal ;) want dat zou betekenen dat ik ondertussen super slank was.

Dat vest was wel een dingetje…ik wilde al heel lang een dik lang vest maken maar kon het juiste patroon niet vinden. Ik ging zelf aan de slag. Het vest zat sneller in elkaar dan ik gedacht had maar toen begon het. Ik was niet tevreden over de voorpanden, de bies was niet mooi en ik had een V hals gemaakt die té lelijk was!
Het hele vest ging weer uit elkaar, ik haalde de voorpanden uit en begon opnieuw, de lol was er toen wel af. Toch breide ik dapper door en zie hier het resultaat, een heerlijk warm vest.

Oh en voordat jullie allemaal gaan vragen naar het patroon, ik ontwierp het zelf en ik heb niets genoteerd, dom genoeg! De steek die ik gebruikte is, recht breien op de goede kant en op de verkeerde kant 1 r. 1 av.

top Lisa gereedschappen
breien vest

Gepost in HAPPY HOMEMADE | Getagged , , , | 2 Reacties

EEN BIJNA ANTIEK SPELDENKUSSEN

Gisteren gooide ik mijn naaikist omver, niet per ongeluk maar omdat het moest. Ik kon iets niet vinden en wist zeker dat het er wel in moest zitten. Vreselijk! Die kist is niet mijn beste vriend.

Je kent het vast wel, je maakt  ‘m netjes en in een mum van tijd is het weer een chaos. Maar goed gisteren zocht ik dus een weefnaald en die vond ik tussen alle rommeltjes. Gelukkig, ik kon verder! Mijn kist maakte ik pico bello in orde en ik stond nog even te mijmeren met mijn oeroude speldenkussen.

Meer dan 30 jaar heb ik ‘m al. Ooit kreeg ik hem van een vriendin met Sinterklaas. We woonden met vier meiden in een huisje tijdens onze opleiding en trokken lootjes…zij maakte voor mij dit schattige kussentje voor naalden en spelden.speldenkussen

Gepost in HAPPY HOMEMADE | Getagged , , | 2 Reacties