Tag Archieven: zeilen

OVER EEN ANDERE BOEG

Begin 2011 begon ik hier te bloggen, nu 5 jaar later wil ik het over een andere boeg gooien. De laatste tijd had ik het gevoel dat ik in herhaling viel en had ik weinig inspiratie voor een bericht. Een tijdje terug schreef ik dat ik een nieuw blog wil beginnen. LangiusDesign sluit ik niet gelijk, wie weet komt de spirit opeens weet terug!

Ons leven is de laatste vijf jaar behoorlijk veranderd. We hebben niet meer ons huisje aan het Veluwemeer en we windsurfen niet meer. De kinderen gingen de deur uit. We hadden een tijdje een camper die we helemaal verbouwden naar een hippe Langiusproof kampeerwagen, toch was het niet helemaal ons ding. We misten de watersport en kozen weer voor een zeilboot, toen de kinderen klein waren zeilden we ook. De boot bleek de juiste keuze, we zijn helemaal in ons element op het water.

We varen de haven uit en we hebben vakantie ook al is het maar voor één dag. Zodra we op het meer zijn gaat de motor uit en zeilen we. Ongekende rust, natuur, vogels, zonsondergangen etc. dat is waar we enorm van genieten, heel simpel. Op de boot kan ik echt niets doen….staren naar de wolken, kijken naar andere boten, een Fuut die ik probeer te volgen als hij onder duikt…. Dat dus, gewoon dom voor me uit staren of met mijn camera in de aanslag voor de mooiste zonsondergang allertijden.

We hebben gekozen voor een klassieke boot, van begin jaren ’70, geen luxe aan boord,  ik kook op twee pitjes. Dat vind ik nou net het leuke, iets lekkers op tafel zetten met weinig middelen. We zijn altijd op zoek naar verhalen van mede zeilers, hoe en wat koken zij, wat voor leuke plekjes zijn er nog te ontdekken etc. dus zat ik te zoeken naar informatieve leuke blogverhalen, die zijn er dus niet echt. Wel van mannen, héél technisch allemaal, of van zeilers in mooie warme oorden maar nooit eens een leuk recept, een grappig verhaal, een handige zelfmaker, die ene leuke havenmeester of de ultieme ankerplaats in Nederland.

Met SKIP AHOY hoop ik dat te gaan doen samen met de rest van de Langiuscrew. Niet alleen Roel en ik zeilen graag maar onze kinderen en aanhang ook! Een blog dus met verhalen over belevenissen, tips, recepten, onze dromen voor de toekomst, DIY, technische tips van de mannen etc. Hopelijk wordt het een blog niet alleen leuk voor de watersporters maar ook voor kampeerders en anderen die houden van een basic leven.

Begin april begint het seizoen weer en gaat de boot het water in. Achter de schermen zijn we bezig met de site, schrijf ik in mijn schriftje ideeën en zijn we alvast begonnen met een instagram account. Want mooie foto’s had ik vorig jaar al genoeg gemaakt!
Ik zeg AHOY en hoop jullie te zien op instagram of op SKIPAHOY.NL over niet al te lange tijd.
genieten ijsselmeer pastel quote zeilen luchtbel regenboog op de steiger

Gepost in I LOVE, OUTSIDE | Getagged , | 4 Reacties

SKIP AHOY

Al een tijdje lopen we rond met de plannen voor een nieuw blog. Sinds we weer veel op het water vertoeven, merk ik dat ik daar de meeste foto’s maak. Mooie plaatjes die ik graag wil delen maar eigenlijk horen ze niet thuis op LangiusDesign. Bovendien zocht ik zelf naar een blog of site met ideeën en leuke plekjes op het gebied van zeilen…ik vond van alles maar niet wat ik zocht.
Het lijkt me leuk meer te schrijven over onze tochten, de leukste havens, verhalen van medewatersporters, de lekkerste gerechten, gezellige terrasjes, mooie zelfmakers, handige tips, de natuur langs de waterkant, dorpjes aan het water, mijn eeuwige zoektocht naar streepjes, technische weetjes van Roel, gekke bootnamen etc.

Inmiddels is de naam SKIP AHOY geregistreerd en staan er al heel veel krabbels en ideeën op papier, binnenkort gaan we beginnen aan de bouw van een site. Dat zal nog wel wat tijd in beslag nemen. Genoeg te doen dus en we doen het rustig aan want het heeft geen haast. Hopelijk kunnen we het uitbouwen tot iets moois waar jullie en veel watersporters van mee genieten.
molen friesland haven hindeloopen fok skutsje zonsondergang zonsondergang streepsjessokken lijnen

Gepost in TIME ON WATER | Getagged , , , | 9 Reacties

BUITEN HUPPELEN

Ik snap die lammetjes wel! Het liefst loop ik ook te huppelen op straat. Ik ben zo blij dat het buitenseizoen weer begonnen is. Vorige week gingen we op de twee mooiste dagen van de week naar Friesland, een welverdiende time on water. Heel optimistisch nam ik mijn korte broek mee, helaas die bleef in de tas. Op het water was het echt koud. Toch was het heerlijk, de hele dag, tot ‘s avonds laat zaten we buiten. Als je nog nooit gezeild hebt weet je niet hoe heerlijk het is, de rust en de stilte op het water. Onthaasten en back to basic zijn denk ik de juiste woorden.
Time on water friesland buitenleven
*Dinsdag middag voerden we tegen een fikse wind in naar Stavoren, het was koud. Het was dikke truien en mutsen weer maar we zaten heerlijk in het zonnetje te genieten. Op de dijk huppelden de lammetjes vrolijk rond en keken ons nieuwsgierig aan.
*De grassen zijn overal nog bruin het zal niet lang meer duren of alles wordt weer groen. Op woensdag voerden we voor de wind via een eilandje in de Fluessen en Heeg weer terug naar Woudsend.
*Afgelopen weekend was het prachtig weer, we bleven thuis omdat er gewerkt moest worden maar aten wel buiten. Ik maakte flammenkuchen uit het nieuwe kookboek van Pauline, zo lekker! Zaterdag probeerde ik uit hetzelfde boek het broodje zalmburger, ook een topper.

Gepost in INSTA MONDAY | Getagged , , , | 2 Reacties