Verzamelen van kunst

De vraag is ‘wat is kunst’, moet je er voor gestudeerd hebben of kan iedereen kunstenaar zijn. Wat mij betreft mag iets mee naar huis als het handgemaakt is, de juiste kleuren heeft, bijzonder is en past bij andere kunstwerken in huize Langius. Maakt niet uit welke discipline, schilderen, fotograferen, etsen, tekenen, grafiek, houtsnijwerk, textiele werkvormen, keramiek en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kunst van kinderen is ook prachtig en puur. De eenvoud van hoe ze een huis, mens of auto tekenen, daar wordt ik blij van. Gelukkig heb ik van onze eigen kinderen wat bewaard en een mooi plekje in de woonkamer gegeven.

Kleine kunstverzamelingen zie je bij ons thuis overal, wij houden allebei van kunst en ambacht. Regelmatig bezoeken wij musea of galerie’s, zo af en toe kopen we iets als we het beiden mooi vinden maar we doen er vooral inspiratie op om zelf aan de slag te gaan. Voor mij is het ontspanning om te tekenen en iets te maken, heel soms gaat er een lijstje om. We kopen nooit grote kunststukken omdat we weinig ruimte hebben en ik hou van een verzameling kleine werkjes bij elkaar.

Zeker niet al onze verzamelde ‘kunst’ is van mensen die er voor gestudeerd hebben wat ons betreft mag het van een autodidact zijn. In musea koop ik vaak ansichtkaarten van de schilderijen die we mooi vonden en die hangen ook her en der. Bij een galerie hier in Woudsend is er jaarlijks een expositie van kunstenaars bij ons uit het dorp, ook daar hangen vaak de mooiste kunstwerken.
Soms scoor ik iets op Instagram, bij de kringloop of op marktplaats, zo heeft ieder stuk een verhaal en maakt ons huis persoonlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *